[tor-commits] [translation/snowflakeaddon-messages.json] https://gitweb.torproject.org/translation.git/commit/?h=snowflakeaddon-messages.json

translation at torproject.org translation at torproject.org
Thu Oct 17 15:47:16 UTC 2019


commit b5d902361600d75b5fd147e32e35923dd0f4d3ac
Author: Translation commit bot <translation at torproject.org>
Date:   Thu Oct 17 15:47:13 2019 +0000

    https://gitweb.torproject.org/translation.git/commit/?h=snowflakeaddon-messages.json
---
 mk/messages.json | 16 ++++++++--------
 1 file changed, 8 insertions(+), 8 deletions(-)

diff --git a/mk/messages.json b/mk/messages.json
index a063eaf75..a11a0d31d 100644
--- a/mk/messages.json
+++ b/mk/messages.json
@@ -33,7 +33,7 @@
     "message": "Snowflake е систем кој ја поразува интернет цензурата. Луѓето кои се цензурирани може да го користат Snowflake за да пристапуваат на Интернет. Нивното поврзување оди преку Snowflake проксија, кои се водени од волонтери. За подетални информации за тоа како работи Snowflake видете ја нашата <a href=\"https://trac.torproject.org/projects/tor/wiki/doc/Snowflake/\" data-msgid=\"__MSG_docWiki__\">wiki документација</a>."
   },
   "docWiki": {
-    "message": "documentation wiki"
+    "message": "wiki документација"
   },
   "browser": {
     "message": "Прелистувач"
@@ -45,16 +45,16 @@
     "message": "Проширување"
   },
   "installExtension": {
-    "message": "Ако вашиот Интернет пристап е <strong>не</strong> цензуриран, би можеле да размислите да гоинсталирате Snowflake проширувањето за да им помогнете на корисниците на цензурираните мрежи. Нема потребе да се грижите за тоа на која веб страна луѓето и пристапуваат преку вашето прокси. Нивната видлива IP адреса за прелистување ќе одговоара со нивниот излезен Tor јазол, а не со вашиот."
+    "message": "Ако вашиот Интернет пристап е <strong>не</strong> цензуриран, би можеле да размислите да го инсталирате Snowflake проширувањето за да им помогнете на корисниците на цензурираните мрежи. Нема потребе да се грижите за тоа на која веб страна луѓето и пристапуваат преку вашето прокси. Нивната видлива IP адреса за прелистување ќе одговоара со нивниот излезен Tor јазол, а не со вашиот."
   },
   "installFirefox": {
-    "message": "Install in Firefox"
+    "message": "Инсталирај во Firefox"
   },
   "installChrome": {
-    "message": "Install in Chrome"
+    "message": "Инсталирај во Chrome"
   },
   "reportingBugs": {
-    "message": "Reporting Bugs"
+    "message": "Пријавување грешки"
   },
   "fileBug": {
     "message": "Ако се судрите со проблеми со Snowflake како клиент или како пркси, ве молиме размислете да пријавите грешка. За да го сторите тоа, треба да,"
@@ -63,13 +63,13 @@
     "message": "Или да <a href=\"https://trac.torproject.org/projects/tor/register\">создадете сметка</a> или <a href=\"https://trac.torproject.org/projects/tor/login\">да се најавите</a> користејќи ја споделената <b>енкриптерска</b> сметка со лозинка <b> внеси код </b>."
   },
   "bugTracker": {
-    "message": "<a href=\"https://trac.torproject.org/projects/tor/newticket?component=Circumvention%2FSnowflake\">Пополни рапорт</a> користејќи го нашиот следач на грешки."
+    "message": "<a href=\"https://trac.torproject.org/projects/tor/newticket?component=Circumvention%2FSnowflake\">Пополни извештај</a> користејќи го нашиот следач на грешки."
   },
   "descriptive": {
-    "message": "Ве молиме обидете се да бидете што е можно појасни во вашиот рапорт и ако е можно вклучете ги логовите кои ќе ни помогнат да ја произведеме истата грешка. Размислете за доддавање на клучни зборови <em>snowflake-webextension</em> или <em>snowflake-client</em> како би ни кажале во кој дел од Snowflake системот се сретнавте со проблеми."
+    "message": "Ве молиме обидете се да бидете што е можно појасни во вашиот извештај и ако е можно вклучете ги логовите кои ќе ни помогнат да ја произведеме истата грешка. Размислете за доддавање на клучни зборови <em>snowflake-webextension</em> или <em>snowflake-client</em> како би ни кажале во кој дел од Snowflake системот се сретнавте со проблеми."
   },
   "embed": {
-    "message": "Embed"
+    "message": "Вгради"
   },
   "possible": {
     "message": "Сега е можно да го вградиш Snowflake беџот на било која веб страна:"



More information about the tor-commits mailing list