[tor-commits] [translation/support-tbb_completed] Update translations for support-tbb_completed

translation at torproject.org translation at torproject.org
Thu Jul 5 11:49:55 UTC 2018


commit 57a8ccc8954455b20961a9f9d7be1a830d491f03
Author: Translation commit bot <translation at torproject.org>
Date:   Thu Jul 5 11:49:53 2018 +0000

    Update translations for support-tbb_completed
---
 tr.json | 260 ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
 1 file changed, 260 insertions(+)

diff --git a/tr.json b/tr.json
new file mode 100644
index 000000000..927f537c6
--- /dev/null
+++ b/tr.json
@@ -0,0 +1,260 @@
+{
+    "tbb-1": {
+	"id": "#torbrowser-1",
+	"control": "torbrowser-1",
+	"title": "Son kararlı Tor Browser sürümünde sık görülen sorunlar hangileridir?",
+	"description": "<p class=\"mb-3\">Yeni bir Tor Browser yeni sürümü yayınladığımızda, yeni özellikler ve bilinen sorunlar üzerine bir blog iletisi de yayınlarız. Bir güncellemeden sonra Tor Browser ile sorun yaşarsanız, bu durumun bilinen bir sorun olup olmadığını anlamak için kullanılan en son kararlı Tor Browser iletisine<mark><a href=\"https://blog.torproject.org\"></a></mark>bakabilirsiniz."
+    },
+    "tbb-2": {
+	"id": "#torbrowser-2",
+	"control": "torbrowser-2",
+	"title": "Aktarım için kullanılan IP adresi neden hep aynı?",
+	"description": "<p class=\"mb-3\">Bu normal Tor davranışıdır.İlk aktarım \"giriş koruması\" veya \"koruma\" diye isimlendirilir.Bu iletişimin daha hızlı ve stabil olmasını sağlar ve 2-3 ay boyunca bilinen gizlilik saldırılarını engeller.Her yeni site ziyaretinizde değişir ve bunların hepsi beraber Tor'un tamamen güvenli kalma özellikleridir.Aktarıcı koruması nasıl çalışır hakkında bilgi almak isterseniz,bu<mark><a href=\"https://blog.torproject.org/improving-tors-anonymity-changing-guard-parameters\">blog mesajını</a></mark> ve <mark><a href=\"https://www-users.cs.umn.edu/~hoppernj/single_guard.pdf\">PDF dosyasını</a></mark> okuyun.</p>"
+    },
+    "tbb-3": {
+	"id": "#torbrowser-3",
+	"control": "torbrowser-3",
+	"title": "Tor Browser kullandığımda, herhangi biri hangi siteleri ziyaret ettiğimi görebilir mi?",
+	"description": "<p class=\"mb-3\">Tor Browser, ziyaret ettiğiniz sitelerin başkaları tarafından görülmesini engeller. Ancak İnternet Hizmeti Sağlayıcınız (ISP) gibi bağlantınızdaki bazı,oluşumlar Tor kullandığınızı görebilir.</p>"
+    },
+    "tbb-4": {
+	"id": "#torbrowser-4",
+	"control": "torbrowser-4",
+	"title": "Tor Browser neden Firefox üzerine kuruldu ve neden başka bir tarayıcı kullanılmadı?",
+	"description": "<p class=\"mb-3\">Tor Browser, Tor ağı için özelleştirilmiş bir Firefox sürümüdür. Tor Browser uygulamasına güvenliğiniz ve gizliliğiniz için ek yamalar gibi başka özellikler ekledik. Tor ağı başka tarayıcılar ile de kullanılabilir ancak bu durum olası saldırı ve bilgi sızıntılarına neden olabilir. Bu nedenle genellikle bu yöntemden kaçınıyoruz.<mark><a href=\"https://www.torproject.org/projects/torbrowser/design/\">Tor Browser uygulamasının tasarım özelliklerine buradan bakabilirsiniz</a></mark>.</p>"
+    },
+    "tbb-5": {
+	"id": "#torbrowser-5",
+	"control": "torbrowser-5",
+	"title": "Tor Browser kullanırken Chrome ya da Firefox gibi başka bir tarayıcı da kullanılabilir mi?",
+	"description": "<p class=\"mb-3\">Tor Browser kullanıyorken kesinlikle başka bir tarayıcı da kullanabilirsiniz. Ancak Tor Browser güvenlik özelliklerinin diğer tarayıcılarda bulunmadığını unutmayın. Tor ve diğer daha az güvenli web tarayıcılar arasında gidip gelirken dikkatli olmanız gerekir. Yanlışlıkla Tor üzerinde yapmak istediğiniz işlemleri diğer tarayıcıda yapabilirsiniz ve bu durum verilerinizin ve kimliğinizin açığa çıkmasına neden olabilir.</p>"
+    },
+    "tbb-6": {
+	"id": "#torbrowser-6",
+	"control": "torbrowser-6",
+	"title": "Tor Browser varsayılan tarayıcı yapılabilir mi?",
+	"description": "<p class=\"mb-3\">Maalesef, Tor Browser uygulamasını varsayılan tarayıcı yapmanın bir yolu yok."
+    },
+    "tbb-7": {
+	"id": "#torbrowser-7",
+	"control": "torbrowser-7",
+	"title": "En sevdiğim websitem Tor'dan erişimimi engelliyor.",
+	"description": "<p class=\"mb-3\">Ä°stediÄŸiniz web sitesini ziyaret edemediÄŸinizi duyduÄŸum için üzgünüz! Bazen web siteleri Tor kullanıcılarını engeller çünkü ortalama Tor kullanıcısı ve otomatik trafik arasındaki farkı söyleyemezler. Sitelerin Tor kullanıcılarının engellemesini kaldırma konusunda elde ettiÄŸimiz en iyi baÅŸarı, kullanıcıların doÄŸrudan site yöneticileriyle iletiÅŸim kurmasını saÄŸlamaktır. Böyle bir ÅŸey iÅŸe yarayabilir:<br />\"Merhaba! Tor Browser'ı kullanırken siteniz xyz.com'a eriÅŸmeye çalıştım ve Tor kullanıcılarının sitenize eriÅŸmesine izin vermediÄŸinizi keÅŸfettim. Bu kararı yeniden gözden geçirmenizi tavsiye ediyorum, Tor tüm dünyada insanlar tarafından gizliliklerini korumak ve sansürle mücadele için kullanılıyor. Tor kullanıcılarının engellenmesiyle, baskıcı ülkelerde özgürce internet kullanmak isteyen insanları, gazetecileri ve açığa çıkmak istemeyen araÅŸtırmacıları, yasadışÄ
 ± iÅŸleri bildirmek isteyenleri, eylemcileri ve saldırgan üçüncü taraf takibi dışında kalmak isteyen sıradan insanları engellemeniz olasıdır. Lütfen dijital gizlilik ve internet özgürlüğü lehine güçlü bir duruÅŸ alın ve Tor kullanıcılarının xyz.com'a eriÅŸmesine izin verin. TeÅŸekkür ederim.\"<br />Bankalar ve diÄŸer hassas web siteleri söz konusu olduÄŸunda, coÄŸrafya temelli engellemenin görülmesi de yaygındır (eÄŸer bir banka genellikle bir ülkeden hizmetlerine eriÅŸtiÄŸinizi biliyorsa ve birdenbire dünyanın diÄŸer tarafındaki çıkış rölesinden baÄŸlanıyorsanız, hesabınız kilitlenebilir veya askıya alınabilir). Bir soÄŸan servisine baÄŸlanamıyorsanız, lütfen bkz.<a href=\"#onionservices-3\">X.onion'a ulaÅŸamıyorum!</a></p>"
+    },
+    "tbb-7-1": {
+	"id": "#torbrowser-7-1",
+	"control": "torbrowser-7-1",
+	"title": "Tor Browser'ı kullanırken Facebook, Twitter veya başka bir web sitesinde özellikleri kullanma konusunda sorun yaşıyorum.",
+	"description": "<p class=\"mb-3\">Bazen ağır Javascript içeren web siteleri Tor Browser üzerinden fonksiyonel sorunlara sahip olabilir. En basit düzeltme, \"soğan menüsüne\" tıklamak ve ardından güvenlik kaydırıcısını tıklamaktır. Güvenliğinizi \"düşük\" olarak ayarlayın.</p>"
+    },
+    "tbb-8": {
+	"id": "#torbrowser-8",
+	"control": "torbrowser-8",
+	"title": "Sitemiz bir sansürleyici tarafından engelleniyor. Tor Browser kullanıcıların sitemize erişmelerine yardımcı olur mu?",
+	"description": "<p class=\"mb-3\">Erişimin engellendiği durumlarda Tor Browser kişilerin web sitenize erişmelerine kesinlikle yardımcı olabilir. Çoğu zaman, sadece ​<mark><a href=\"https://www.torproject.org/download/download-easy.html.en\">Tor Browser</a></mark> indirip engellenen siteye gitmek için kullanmak erişime izin verecektir.  Ağır bir sansürün olduğu yerlerde, takılabilir taşımacılık da dahil olmak üzere ​<mark><a href=\"https://www.torproject.org/docs/pluggable-transports.html.en\">pluggable transports</a></mark>gibi bir dizi sansür atlatma seçeneğimiz mevcut. Daha fazla bilgi için, lütfen bakınız  <mark><a href=\"https://tb-manual.torproject.org/en-US/\">​Tor Browser Kulanım Klavuzu</a></mark> bölüm <mark><a href=\"https://tb-manual.torproject.org/en-US/circumvention.html\">sansür</a></mark>.</p>"
+    },
+    "tbb-9": {
+	"id": "#torbrowser-9",
+	"control": "torbrowser-9",
+	"title": "Tor’u Tor Browser’ın yanında bir tarayıcıyla kullanabilir miyim?",
+	"description": "<p class=\"mb-3\">Tor’u Tor Tarayıcısından başka herhangi bir tarayıcıda kullanmamanızı şiddetle tavsiye ederiz. Tor'u başka bir tarayıcıda kullanmak, Tor Browser'ın gizlilik koruması olmadan sizi savunmasız bırakabilir.</p>"
+    },
+    "tbb-10": {
+	"id": "#torbrowser-10",
+	"control": "torbrowser-10",
+	"title": "Virüsten koruma veya kötü amaçlı yazılımlardan koruma, Tor Tarayıcısına erişmemi engelliyor.",
+	"description": "<p class=\"mb-3\">Çoğu antivirüs veya kötü amaçlı yazılım koruması, kullanıcının başka şekilde engellenecek belirli işlemleri \"beyaz listeye almasını\" sağlar. Lütfen virüsten koruma veya kötü amaçlı yazılımlara karşı koruma yazılımınızı açın ve bir \"beyaz liste\" veya benzeri için ayarlara bakın. Ardından, aşağıdaki işlemleri hariç tutun:</p><p class=\"mb-3\"><ul>Windows için<li>firefox.exe</li><li>tor.exe</li><li>obfs4proxy.exe (köprüleri kullanıyorsanız)</li></ul><ul>OS X için<li>TorBrowser</li><li>tor.real</li><li>obfs4proxy (köprüleri kullanıyorsanız)</li></ul></p><p class=\"mb-3\">Son olarak Tor Browser'ı yeniden başlatın.</p>"
+    },
+    "tbb-11": {
+	"id": "#torbrowser-11",
+	"control": "torbrowser-11",
+	"title": "Windows için Tor Browser'ı indirdim ve yükledim, ancak şimdi bulamıyorum.",
+	"description": "<p class=\"mb-3\">İndirdiğiniz ve çalıştırdığınız dosya bir hedef için sizi yönlendirir. Bu hedefin ne olduğunu hatırlamıyorsanız, büyük olasılıkla İndirilenler veya Masaüstü klasörünüzdür. Windows yükleyicisindeki varsayılan ayar ayrıca, Masaüstünüzde sizin için bir kısayol oluşturur, ancak yanlışlıkla bir kısayol oluşturma seçeneğinizin olmadığını fark etmiş olabilirsiniz. Bu klasörlerden birinde bulamıyorsanız, tekrar indirin ve indirmek için bir dizin seçmenizi isteyen yönlendirmeyi arayın. Kolayca hatırlayacağınız bir dizin konumu seçin ve indirme işlemi bittiğinde orada bir Tor Browser klasörü görmelisiniz.</p>"
+    },
+    "tbb-12": {
+	"id": "#torbrowser-12",
+	"control": "torbrowser-12",
+	"title": "Tor tarayıcıda Flash kullanabilir miyim?",
+	"description": "<p class=\"mb-3\">Flash, Tor Browser'da devre dışıdır ve etkinleştirmemenizi öneririz. Flash'ın herhangi bir tarayıcıda güvenli olduğunu düşünmüyoruz - gizliliğinizi kolayca tehlikeye atabilecek veya kötü amaçlı yazılım sunabilecek çok güvensiz bir yazılım. Neyse ki, çoğu web sitesi, cihaz ve diğer tarayıcılar Flash'ın kullanımından uzaklaşıyor.</p>"
+    },
+    "tbb-13": {
+	"id": "#torbrowser-13",
+	"control": "torbrowser-13",
+	"title": "Tor Browser kullanmak, bilgisayarımdaki diğer uygulamaları koruyor mu?",
+	"description": "<p class=\"mb-3\"> Sadece Tor Browser'ın trafiği Tor ağı üzerinden yönlendirilir. Sisteminizdeki diğer tüm uygulamalar (diğer tarayıcılar dahil) bağlantılarının Tor ağı üzerinden yönlendirilmeyecek ve korunmayacaktır. Tor kullanmak için ayrı ayrı yapılandırılmaları gerekir. Tüm trafiğin Tor ağından geçeceğinden emin olmanız gerekiyorsa, ​<mark><a href=\"https://tails.boum.org/\">Tails </a></mark>canlı işletim sistemine bir göz atın. Bu sistemi hemen hemen her bilgisayarda USB bellek veya DVD'den başlatabilirsiniz.</p>"
+    },
+    "tbb-14": {
+	"id": "#torbrowser-14",
+	"control": "torbrowser-14",
+	"title": "Tor Browser'da, AdBlock Plus veya uBlock Origin gibi yeni bir eklenti veya uzantı kurmalı mıyım?",
+	"description": "Tor Browser'da yeni eklentiler yüklemek kesinlikle tavsiye edilmez, çünkü hem gizliliğinizi hem de güvenliğinizi tehlikeye atabilirler. Ayrıca, Tor Browser zaten size ek koruma sağlayan iki eklenti olan HTTPS Everywhere ve NoScript ile birlikte gelir."
+    },
+    "tbb-15": {
+	"id": "#torbrowser-15",
+	"control": "torbrowser-15",
+	"title": "Chrome işletim sistemi için Tor Tarayıcısını indirebilir miyim?",
+	"description": "<p class=\"mb-3\">Maalesef, henüz Chrome işletim sistemi için bir Tor Browser sürümümüz yok.</p>"
+    },
+    "tbb-16": {
+	"id": "#torbrowser-16",
+	"control": "torbrowser-16",
+	"title": "Hangi ülkeden çıktığımı seçebilir miyim?\n",
+	"description": "<p class=\"mb-3\">Tor'un devrelerini yaratma şeklini değiştirmek kesinlikle önerilmez. Rota seçimini Tor'a bıraktığınızda Tor'un sağlayabileceği en iyi güvenliği elde edersiniz; Giriş / çıkış düğümlerini geçersiz kılmak, anonimliğinizi tehlikeye atabilir. İstediğiniz sonuç sadece bir ülkede kullanılabilen kaynaklara erişebilmekse, Tor kullanmak yerine bir VPN kullanmayı düşünebilirsiniz. VPN'lerin Tor ile aynı gizlilik özelliklerine sahip olmadığını, ancak bazı coğrafi konum kısıtlama sorunlarının çözülmesine yardımcı olacağını lütfen unutmayın.</p>"
+    },
+    "tbb-17": {
+	"id": "#torbrowser-17",
+	"control": "torbrowser-17",
+	"title": "Tor Browser ve başka bir tarayıcıyı aynı anda çalıştırmak güvenli midir?",
+	"description": "<p class=\"mb-3\">Tor Browser ve başka bir tarayıcıyı aynı anda çalıştırırsanız, Tor'un performansını veya gizlilik özelliklerini etkilemez. Ancak, diğer tarayıcınızın etkinliğinizi gizli tutmayacağının farkında olun ve bu özel tarayıcıyı Tor Browser'da yapmak istediğiniz bir şeyi yapmak için unutabilir ve yanlışlıkla kullanabilirsiniz.</p>"
+    },  
+    "tbb-18": {
+	"id": "#torbrowser-18",
+	"control": "torbrowser-18",
+	"title": "*BSD için destek var mı?",
+	"description": "<p class=\"mb-3\">Üzgünüz, ancak şu anda Tor Browser *BSD üzerinde çalışan herhangi bir resmi destek bulunmamaktadır. TorBSD projesi olarak adlandırılan bir şey var ama Tor Browser resmi olarak desteklenmiyor.</p>"
+    },  
+    "tbb-19": {
+	"id": "#torbrowser-19",
+	"control": "torbrowser-19",
+	"title": "Tor Browser uygulamasına bağlanamıyorum. Bağlantım mı sorunlu?",
+	"description": "<p class=\"mb-3\">Sansürlü bir ağda olabilirsiniz ve köprüleri kullanmayı deneyebilirsiniz. Bazı köprüler, Tor Browser'da yerleşiktir ve Tor Browser'ı ilk kez açtığınızda açılan Tor Launcher penceresindeki \"yapılandır\" ı seçerek (daha sonra yönlendirmeleri takip ederek) bu köprülerden yararlanabilirsiniz. Başka köprülere ihtiyacınız varsa, onlar burada: ​<mark><a href=\"https://bridges.torproject.org/\">Köprüler sitesi</a></mark>. Köprüler hakkında daha fazla bilgi için bkz. <mark><a href=\"https://tb-manual.torproject.org/en-US/bridges.html\">​Tor Browser El Kitabı</a></mark>.</p>"
+    },
+    "tbb-20": {
+	"id": "#torbrowser-20",
+	"control": "torbrowser-20",
+	"title": "Tor Browser bağlantı kuramıyor ancak bu sorun sansür ile ilgili gibi görünmüyor.",
+	"description": "<p class=\\\"mb-3\\\">Tor Browser üzerinde bağlantı sorunlarına yol açan en büyük sorunlardan biri sistem saatinin yanlış olmasıdır. Lütfen sistem saati ve saat diliminin doğru ayarlandığından emin olun. Sorun çözülmezse, <mark><a href=\"https://tb-manual.torproject.org/en-US/bridges.html\">Tor Browser Kılavuzu</a></mark> üzerindeki Sorun Giderme bölümüne bakabilirsiniz.</p>"
+    },
+    "tbb-21": {
+	"id": "#torbrowser-21",
+	"control": "torbrowser-21",
+	"title": "Tor Browser mesaj günlüğünü nasıl görüntüleyebilirim?",
+	"description": "<p class=\"mb-3\">Tor Browser ağa ilk bağlandığında iletişim penceresinde görünen \"Tor Oturumunu Panoya Kopyala\" etiketli düğmeyi tıklayın. Tor Browser zaten açıksa, Torbutton simgesine (ekranın sol üstündeki küçük yeşil soğan), sonra da \"Ağ Ayarlarını Aç\" a, ardından \"Tor Oturumunu Panoya Kopyala\" ya tıklayın. Günlüğü kopyaladıktan sonra, bir metin düzenleyicisine veya e-posta istemcisine yapıştırabilirsiniz.</p>"
+    },
+    "tbb-22": {
+	"id": "#torbrowser-22",
+	"control": "torbrowser-22",
+	"title": "Tor'u nasıl daha hızlı çalıştırabilirim? Tor Browser diğer tarayıcılardan daha mı yavaş?",
+	"description": "<p class=\"mb-3\">Tor Tarayıcısını kullanmak bazen diğer tarayıcılardan daha yavaş olabilir. Tor ağının her gün bir milyondan fazla kullanıcısı ve tüm trafiğini yönlendirmek için 6000'in üzerinde rölesi vardır ve her sunucudaki yük bazen gecikmeye neden olabilir. Kendi rölenizi çalıştırarak veya başkalarının bunu yapmasını teşvik ederek ağın hızını artırmaya yardımcı olabilirsiniz. Tor, eskiden olduğundan daha hızlıdır ve diğer tarayıcılardan gelen hızda herhangi bir değişiklik fark etmeyebilirsiniz.</p>"
+    },
+    "tbb-23": {
+	"id": "#torbrowser-23",
+	"control": "torbrowser-23",
+	"title": "Tor Browser ile hangi arama motoru geliyor ve gizliliğimi nasıl koruyor?",
+	"description": "<p class=\"mb-3\">DuckDuckGo, Tor Browser'da varsayılan arama motorudur. DuckDuckGo, kullanıcılarını izlemez ve kullanıcı aramalarıyla ilgili herhangi bir veri depolamaz.</p>"
+    },
+    "tbb-24": {
+	"id": "#torbrowser-24",
+	"control": "torbrowser-24",
+	"title": "DuckDuckGo ile ilgili bir sorun yaşıyorum.",
+	"description": "<p class=\"mb-3\">Lütfen bkz. ​<mark><a href=\"https://duck.co/help\">DuckDuckGo destek portalı</a></mark>. Bunun bir Tor Browser sorunu olduğuna inanıyorsanız, lütfen <mark><a href=\"https://trac.torproject.org/\">hata izleyicimize</a></mark> bildirin .</p>"
+    },
+    "tbb-25": {
+	"id": "#torbrowser-25",
+	"control": "torbrowser-25",
+	"title": "NoScript ile ilgili bir sorun yaşıyorum.",
+	"description": "<p class=\"mb-3\">Lütfen bkz. ​<mark><a href=\"https://noscript.net/faq\">NoScript Sık Sorulan Sorular</a></mark>. Bunun bir Tor Browser sorunu olduğuna inanıyorsanız, lütfen ​<mark><a href=\"https://trac.torproject.org/\">hata izleyicimize</a></mark> bildirin.</p>"
+    },
+    "tbb-26": {
+	"id": "#torbrowser-26",
+	"control": "torbrowser-26",
+	"title": "HTTPS Everywhere ile ilgili bir sorun yaşıyorum.",
+	"description": "<p class=\"mb-3\">Lütfen bkz. ​<mark><a href=\"https://www.eff.org/https-everywhere/faq\">HTTPS Everywhere</a></mark>. Bunun bir Tor Browser sorunu olduğuna inanıyorsanız, lütfen ​<mark><a href=\"https://trac.torproject.org/\">hata izleyicimize</a></mark> bildirin.</p>"
+    },
+    "tbb-27": {
+	"id": "#torbrowser-27",
+	"control": "torbrowser-27",
+	"title": "Tor Browser'ı nasıl güncellerim?",
+	"description": "<p class=\"mb-3\">Yeni bir sürüm çıktığında Tor Browser'ı güncelleyebilirsiniz.</p><div class=\"col-md-6\"><div class=\"card\"><img class=\"card-img-top\" src=\"/static/images/image4.png\" alt=\"New release alert\"><div class=\"card-body\"><h4 class=\"card-title\">Tor Browser yeni bir sürüm yayınlandıktan sonra yazılımı güncellemenizi isteyecektir.</h4><p class=\"card-text\">Torbutton simgesi (tarayıcının sol üst köşesindeki küçük yeşil soğan) sarı bir üçgen görüntüler.</p></div></div></div><p class=\"mb-3\">Tor Browser'ın size bir güncellemenin mevcut olduğunu bildirerek açtığı zaman yazılı bir gösterge görebilirsiniz.</p><div class=\"col-md-6\"><div class=\"card\"><img class=\"card-img-top\" src=\"/static/images/image5.png\" alt=\"New release alert\"><div class=\"card-body\"><h4 class=\"card-title\">Kart başlığı</h4><p class=\"card-text\">Kart metni</p></div></div></div><p class=\"mb-3\">Tor tarayıcı güncellemele
 ri yükleyecektir.</p><div class=\"col-md-6\"><div class=\"card\"><img class=\"card-img-top\" src=\"/static/images/image3.png\" alt=\"New release alert\"><div class=\"card-body\"><h4 class=\"card-title\">Kart başlığı</h4><p class=\"card-text\">Kart metni</p></div></div></div>"
+    },
+    "tbb-28": {
+	"id": "#torbrowser-28",
+	"control": "torbrowser-28",
+	"title": "Tor Browser'ı nasıl kaldırırım?",
+	"description": "<p class=\"mb-3\">Tor Tarayıcısını sisteminizden kaldırmak basittir:</p><p class=\"mb-3\"><ol><li>Tor Tarayıcınızın klasörünü veya uygulamasını bulun. Windows'daki varsayılan konum Masaüstüdür; macOS'ta Uygulamalar klasörüdür (macOS'ta, yükleme işlemini tamamladığınızda Uygulamalar klasörüne taşımanız gerekir). Linux'ta, varsayılan konum yoktur, ancak ingilizce Tor Browser çalıştırıyorsanız, klasör \"tor-browser_en-US\" olarak adlandırılacaktır.</li><li>Tor Tarayıcı klasörünü veya uygulamasını silin.</li><li>Çöp kutunuzu boşaltın.</li></ol></p><p class=\"mb-3\">İşletim sisteminizin standart \"Kaldırma\" yardımcı programının kullanılmadığını unutmayın.</p>"
+    },
+    "tbb-29": {
+	"id": "#torbrowser-29",
+	"control": "torbrowser-29",
+	"title": "Tor Browser'ın belirli bir site için bana atadığı IP adresini değiştirmenin bir yolu var mı?",
+	"description": "<p class=\"mb-3\">Tor Browser röle devrenizi değiştirmek için iki yola sahiptir - \"Yeni Kimlik\" ve \"Bu Site için Yeni Tor Devresi\". Her iki seçenek de Torbutton (küçük yeşil soğan) menüsünde bulunur.</p><h5>Yeni Kimlik</h5><p class=\"mb-3\">Bu seçenek, daha sonraki tarayıcı etkinliğinizin daha önce yaptığınız şeyle ilişkilendirilebilmesini önlemek için kullanışlıdır. Seçtiğinizde tüm sekmeleriniz ve pencereleriniz kapanacak, çerezler ve tarama geçmişi gibi tüm özel bilgiler silinecek ve tüm bağlantılar için yeni Tor devreleri kullanılacaktır. Tor Browser, tüm etkinliklerin ve indirmelerin durdurulacağı konusunda sizi uyaracaktır, bu yüzden \"Yeni Kimlik\" seçeneğini tıklamadan önce bunu dikkate alın.</p><h5>Bu Site için Yeni Tor Devresi</h5><p class=\"mb-3\">Kullandığınız çıkış rölesi, ihtiyacınız olan web sitesine bağlanamıyorsa veya düzgün şekilde yüklenmiyorsa bu seçenek yararlıdır. Se
 çilmesi, aktif olan sekmenin veya pencerenin yeni bir Tor devresi üzerinden yeniden yüklenmesine neden olacaktır. Aynı web sitesindeki diğer açık sekmeler ve pencereler, yeniden yüklendikten sonra yeni devreyi de kullanacaktır. Bu seçenek herhangi bir özel bilgiyi temizlemez veya etkinliğinizin bağlantısını kaldırmaz veya diğer web sitelerine olan mevcut bağlantılarınızı etkilemez.</p><div class=\"col-md-6\"><div class=\"card\"><img class=\"card-img-top\" src=\"/static/images/image1.png\" alt=\"New release alert\"><div class=\"card-body\"><h4 class=\"card-title\">Card title</h4><p class=\"card-text\">Card text</p></div></div></div>"
+    },
+    "tbb-30": {
+	"id": "#torbrowser-30",
+	"control": "torbrowser-30",
+	"title": "Tor kullandığımda bir web sitesi (banka, e-posta sağlayıcısı, vb.) beni engelliyor, ne yapabilirim?",
+	"description": "<p class=\"mb-3\">TTor Browser sık sık, bağlantınızın dünyanın farklı bir bölümünden geliyormuş gibi görünmesini sağlar. Bankalar veya e-posta sağlayıcıları gibi bazı web siteleri bunu hesabınızın ele geçirildiğini gösteren bir işaret olarak yorumlayabilir ve sizi engeller. Bunu çözmenin tek yolu, sitenin hesap kurtarma işlemi için önerilen prosedürünü izleyerek veya operatörler ile iletişime geçerek durumu açıklamaktır. Sağlayıcınız, IP tabanlı itibarlardan çok daha iyi bir güvenlik seçeneği olan 2 faktörlü kimlik doğrulaması (2FA) sunuyorsa bu senaryodan kaçınabilirsiniz. Sağlayıcınıza başvurun ve 2FA sağlayıp sağlamadıklarını sorun.</p>"
+    },
+    "tbb-31": {
+	"id": "#torbrowser-31",
+	"control": "torbrowser-31",
+	"title": "Tor tarayacısını hangi platformlarda için kullanılabilir?",
+	"description": "<p class=\"mb-3\">Tor Browser şu anda Windows, Linux ve OSX'te mevcuttur. Android için The Guardian Project, Tor-powered uygulamaları olan Orbot ve Orfox'u sürdürüyor. Henüz iOS için resmi bir sürümü yok, yine de Onion Browser'ı öneriyoruz.</p>"
+    },
+    "tbb-32": {
+	"id": "#torbrowser-32",
+	"control": "torbrowser-32",
+	"title": "Tor Browser'ı varsayılan tarayıcım olarak ayarlayabilir miyim?",
+	"description": "<p class=\"mb-3\">Şu anda Tor Browser'ı varsayılan tarayıcınız olarak ayarlamak için desteklenen bir yöntem yoktur. Tor Browser, sisteminizin geri kalanından kendini izole etmek için çok çalışır ve bunu varsayılan tarayıcı yapmak için gereken adımlar güvenilmezdir. Bu bazen Tor Browser'da bir web sitesinin yükleneceği anlamına gelir ve bazen başka bir tarayıcıya yüklenir, bu tür davranışlar tehlikeli ve anonimlik kırıcı olabilir.</p>"
+    },
+    "tbb-33": {
+	"id": "#torbrowser-33",
+	"control": "torbrowser-33",
+	"title": "Tor Browser’ın çalıştırılması beni röle yapıyor mu?",
+	"description": "<p class=\"mb-3\">Tor Tarayıcı'yı çalıştırmak, ağda bir röle olarak hareket etmenizi sağlamaz. Bu, bilgisayarınızın başkaları için trafik yönlendirmede kullanılmayacağı anlamına gelir. Bir röle olmak isterseniz, lütfen bkz.<mark><a href=\"https://trac.torproject.org/projects/tor/wiki/TorRelayGuide\">Tor Röle Klavuzu</a></mark>.</p>"
+    },
+    "tbb-34": {
+	"id": "#torbrowser-34",
+	"control": "torbrowser-34",
+	"title": "Tor Browser, neden Javascript etkin olarak gönderiliyor?",
+	"description": "<p class=\"mb-3\">Pek çok web sitesinin JavaScript devre dışıyken çalışmayacağı için NoScript'i varsayılan olarak Tor Browser'da JavaScript'e izin verecek şekilde yapılandırıyoruz. Javascript'i tamamen devre dışı bırakmış olsaydık, çoğu kullanıcı çok fazla sorun yaratacağı için Tor'dan tamamen vazgeçerdi.</p><p class=\"mb-3\">Nihayetinde Tor Browser'i olabildiğince güvenli hale getirmek istiyoruz, aynı zamanda insanların çoğunluğu için kullanılabilir hale getiriyoruz, bu yüzden şimdilik Javascript varsayılan olarak etkin demektir. Javascript'in varsayılan olarak tüm HTTP sitelerinde devre dışı bırakılmasını isteyenler için, Tor Browser'ın güvenlik kaydırıcısını değiştirmenizi öneririz (\"Güvenlik Ayarları\" altındaki Tor Browser Onion menüsünde). Düşük/varsayılan ayar Javascript'e izin verir, ancak orta ve yüksek seviyeler HTTP sitelerinde Javascript'i engeller.</p>"
+    },
+    "tbb-35": {
+	"id": "#torbrowser-35",
+	"control": "torbrowser-35",
+	"title": "Tüm captcha'lardan kurtulabilir misiniz?",
+	"description": "<p class=\"mb-3\">Ne yazık ki, bazı web siteleri CAPTCHAS'ı Tor kullanıcılarına teslim ediyor ve CAPTCHA'ları web sitelerinden kaldıramıyoruz. Bu durumlarda yapılacak en iyi şey, web sitesi sahipleriyle iletişim kurmak ve hizmetlerini kullanmada CAPTCHA'ların sizin gibi kullanıcıları engellediklerini bildirmektir.</p>"
+    },
+    "tbb-36": {
+	"id": "#torbrowser-36",
+	"control": "torbrowser-36",
+	"title": "Birden çok Tor Browser örneğini çalıştırabilir miyim?",
+	"description": "<p class=\"mb-3\">Birden çok Tor Browser örneğini çalıştırmanızı önermiyoruz ve birçok platformda beklendiği gibi çalışmayabilir.</p>"
+    },
+    "tbb-37": {
+	"id": "#torbrowser-37",
+	"control": "torbrowser-37",
+	"title": "Tor Browser dilinin İngilizce olmaması gerekiyor.",
+	"description": "<p class=\"mb-3\">Tor Browser aşağıdaki dillerde kullanılabilir:</p><p class=\"mb-3\"><ul><li>English (en-US)</li><li>\"العربية\" (ar)</li><li>Deutsch (de)</li><li>Español (es-ES)</li><li> فارسى (fa)</li><li>Français (fr)</li><li>Italiano (it)</li><li>日本語 (ja)</li><li>Korean (ko)</li><li>Nederlands (nl)</li><li>Polish (pl)</li><li>Português (pt-BR)</li><li>Русский (ru)</li><li>Türkçe (tr)</li><li>Vietnamese (vi)</li><li>简体字 (zh-CN)</li></ul></p>"
+    },
+    "tbb-38": {
+	"id": "#torbrowser-38",
+	"control": "torbrowser-38",
+	"title": "Ağ yöneticim Tor Browser kullandığımı görebilir mi?",
+	"description": "<p class=\"mb-3\">Tor / Tor Tarayıcısını kullanırken, hiç kimsenin Tor'u kullandığınızı belirleyemeyeceğinin garantisini vermeyiz. Aksine, amaç, Tor ile ne yaptığınızı kimsenin bilmemesidir. Takılabilir aktarmaların kullanılması Tor trafiğini tanımlamayı zorlaştırabilir, ancak imkansız değildir.</p>"
+    },
+    "tbb-39": {
+	"id": "#torbrowser-39",
+	"control": "torbrowser-39",
+	"title": "Ağ yöneticim Tor Browser kullandığımı görebilir mi?",
+	"description": "<p class=\"mb-3\">Tor / Tor Tarayıcısını kullanırken, hiç kimsenin Tor'u kullandığınızı belirleyemeyeceğinin garantisini vermeyiz. Aksine, amaç, Tor ile ne yaptığınızı kimsenin bilmemesidir. Takılabilir aktarmaların kullanılması Tor trafiğini tanımlamayı zorlaştırabilir, ancak imkansız değildir.</p>"
+    },
+    "tbb-40": {
+	"id": "#torbrowser-40",
+	"control": "torbrowser-40",
+	"title": "Tor Browser her web sitesi için farklı bir devre kullanıyor mu?",
+	"description": "<p class=\"mb-3\">Tor Browser'da her alanın kendi devresi olur.<mark><a href=\"https://www.torproject.org/projects/torbrowser/design/#identifier-linkability\">Tor Tarayıcısının Tasarımı ve Uygulaması</a></mark>belgesinde bu konuyla ilgili daha fazla ayrıntı vardır.</p>"
+    },
+    "tbb-41": {
+	"id": "#torbrowser-41",
+	"control": "torbrowser-41",
+	"title": "Arama motorum neden DuckDuckGo'ya geçti?",
+	"description": "<p class=\"mb-3\">Tor Browser 6.0.6 sürümü ile birincil arama motoru olarak DuckDuckGo'ya geçtik. Bir süredir, Disconnect'in Tor Browser'da kullandığımız Google arama sonuçlarına erişimi olmadı. Disconnect, kullanıcıların farklı arama sağlayıcıları arasında seçim yapmalarına izin veren bir meta arama motorundan daha fazlası olarak, temel olarak kabul edilemez nitelikte olan Bing arama sonuçlarına geri döndü.</p>"
+    },
+     "tbb-42": {
+	"id": "#torbrowser-42",
+	"control": "torbrowser-42",
+	"title": "Tor Browser'ım neden Firefox'un çalışmadığını söylüyor?",
+	"description": "<p class=\"mb-3\">Tor Tarayıcı <mark><a href=\"https://www.mozilla.org/en-US/firefox/organizations/\">Firefox ESR</a></mark>kullanılarak inşa edilmiştir, Firefox ile ilgili hatalar oluşabilir. Lütfen Tor Browser'ın başka bir örneğinin çalışmadığından ve Tor Tarayıcısını, kullanıcınızın doğru izinlere sahip olduğu bir konumda açtığınızdan emin olun. Bir anti-virüs çalıştırıyorsanız, lütfen bkz. [linkto: Antivirüs/kötü amaçlı yazılım korumam Tor Tarayıcısına erişmemi engelliyor], anti-virüs/anti-malware yazılımının bu tür bir soruna neden olması yaygındır.</p>"
+     }
+}



More information about the tor-commits mailing list